Vårförkylningarnas tid

Vårsol och vårvärme går hand i hand med vårsnuva, hackhosta och allmän hängighet.
I år har jag klarat mig ovanligt länge, men igår morse var det dags. Vaknar med ett mindre ”kråk-bo” i näsan, lite ont i halsen, svag huvudvärk, fortfarande jättetrött. Stön och stånk, måste upp och jobba.
Vet att jag är i gott sällskap då så många andra har det precis likadant.

Sedan kommer insikten som en blixt! Jag är kanske inte alls förkyld, jag glömde ju ta ett blått piller igår!!

Till historien hör, att jag är ”inte” allergisk, men jag brukar dra runt med någon förkylning på vårarna som inte bryter ut….. Kan till och med kännas som lite feber, man blir alldeles trött och svettig bara man går upp på övervåningen.

Så har jag haft det rätt länge, man blir ju van. Och de flesta andra är ju också småförkylda under våren, så det är väl inget konstigt!??!??!

ELLER????

NÄÄ. Fler än du tror är småallergiska, alla dessa symtomer som påminner om förkylningar är alldeles normala allergiska symtomer.

För ett år sedan skrev jag om min allergiska son
Sedan dess har han skaffat blå piller.
Jag fick pröva tre piller för att se om de fungerade på mig, och då hade jag inte ens några förkylningssymtomer,, och vips!! Inom en timme var det mycket lättare att andas, ungefär som man fått en bit lunga extra, och näsan kändes ren och klar.

Så sedan dess har jag valt en ny husläkare. Hon är ett fynd, en riktig guldklimp, som lyssnar och har tid, jag menar verkligen har tid!! Vid mitt första besök konstaterade hon enkelt att märkte jag så tydlig förbättring så borde jag ta de små blå, åtminstone under pollensäsongen.

Jag äter mina små blå nu och inte har jag någon vårförkylning längre, livet är inte alls så hängigt som det brukade så här års. Vissa dagar har jag känt av ”förkylningen”, men efter ett telefonsamtal med min allergiska väninna vet jag orsaken. Det är riktigt mycket pollen i luften, hon har tredubblat sin medicinering.

Så för att ”inte” vara allergisk, känner jag av pollensvängningarna riktigt bra…
Vem vet, en vacker dag kanske jag inte bara tar mina små blå, jag kanske även accepterar att jag ÄR allergisk.

Små blå = Aerius
/T

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *